Om den älskade älskade Yes

Hmm.. Det här med skottberörda hundar är inte lätt. Fick dock en fråga idag på styrelsemötet när saken hur man tränar diskuterades. Kan det bara vara så simpelt att hon inte är van vid ljudet men egentligen inte är rädd? Eller finns det rädsla bakom? Vet inte riktigt. Hon beter sig bara så som hon gör då vid just främmande ljud. Hon tar godis om jag ger det till henne i munnen. Kastar jag letar hon inte reda på, kastar jag boll ignorerar hon. Hon tyr sig gärna till mig och går runt och spejar av, känns lite som att hon letar vart det kommer ifrån. Är däremot rädd för att gå för nära om det är så att hon är rädd, så att inte allt förvärras. Idag när det sköts på klubben gick vi runt i skogen, vi gick och gick jag gjorde ingen grej av skotten, bara gick. Eftersom jag märkte att hon tyr sig till mig tog jag av kopplet. Efter ca tjugo minuters skjutande så gick hon längre bort från mig, hoppas det är gott tecken?

Hoppas även beteendet beror precis som jag skrev ovan, pga ovana och inte pga rädsla. Det tog ett tag för henne att avreagera, något jag också har lite svårt för.. Valde att inte sätta henne i bilen, vill inte att hon ska kunna ”fly till tryggheten” utan övervinna rädslan själv, utomhus. Valde dock att hjälpa henne tänka på något annat. Gick ner till agilityplan, körde en uppställd dubbelboxkombination. Första varvet gjorde hon halvhjärtat, tog bollen men visade missnöje. Andra varvet var hon sig själv. Sen körde vi en slalomsväng innan vi gick av och hon var då som vanligt igen. Satte kos mot klubbstugan och styrelsemöte där hon fick ligga med.

Framsteg i socialiseringen. Flirtade runt hos massor av människor, tryckte nosen mot deras händer, liksom tvingade dem att klappa. De tyckte hon va social, jag log. Beror väl på vad man jämför med kom jag på mig själv att tänka. Hon är nog ganska lagom ändå. Synd att hon har svårt för folk och hundar som kommer springandes mot henne, folk som plingar på dörren och skottberördheten. Annars hade hon varit perfekt. Men det är bra nära!

Har hållt på och klickat en massa de här senaste dagarna. Vi har lärt oss vinka och spela död och att inte ta godis som ligger på tassarna. Sistnämnda är äckligt. Likaså ”lillebror” som inte håller sig riktigt så långt borta som damen önskar.

20120418-225631.jpg

20120418-225640.jpg

20120418-225649.jpg

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s