Utveckling!

Skott har varit en duktig liten kotte att ha med sig förutom att han blivit väldigt ledsen när han varit själv i bara enstaka minuter. Ska tränas mer på!

Vi har tränat skvaller på ny plats och jag har insett att han lätt blir upphetsad och stressad om han inte hunnit kissa/bajsa men ser något han egentligen borde skvallra på men gärna vill skälla på. Han blir liksom ”lättad” när han fått göra ifrån sig först! Bra att tänka på att låta honom kissa innan man går ut i vida världen 😉 . Tror det är mest valpsyndrom som kommer gå över och väljer därför att undvika genom att kissa i närheten av hemmet eller i tex en skogsdunge om möjligt! Där risk för störning är liten!

Han tillskälldeut typ världensläskigastelillastaty som föreställde en liten människa. Han hade svårt att släppa att den va farlig men åt godis otroligt nära foten innan vi gick. Han är lite spökig när vi är ute och det är mörkt så valde att släppa det där istället för bråka om det. Tror det hade mycket med mörkret att göra att avreaktionen inte va den bästa!

Han blev även hysteriskt rädd för mitt tuggummi som blev till en bubbla och smällde. Himla konstig grej matte hade i munnen tyckte han… 😉

Sen träffade vi ju det mystiska trädet, bra reaktion när jag tydligt visar att det inte är någon fara.

Vi har börjat rundaträningen (på träd) som gått superbra men inser att vid ny plats blir nya lukter och saker runt omkring väldigt intressant. Godare godis ska då medtas! Frolic räcker inte, korv eller liknande ska det va!

Han är lättsam att ha och göra med, bryr sig inte om ljud och har (tro det eller ej!) en inbyggd avknapp som funkar utmärkt så länge inte en liten Luna finns i närheten och gulligt vickar på svansen. Skott är som ensamhund typ den lättaste valpen ever!

Har varit skönt att åka iväg med bara honom för lite ensamtid och faktiskt känna att han är fin, funkar bra osv! Men att det helt enkelt oftast är någon av de andra hundarna som jagar upp honom!

Luna sov med oss första kvällen och bjäbbade till vid minsta lilla ljud och det var ett jäkla tjat om vad som hände utanför dörren den natten. Kvällen efter sov bara Skott med och då var det knäpptyst. Slutsats, den lilla hundens bjäbbande gör Skott orolig. Lika som att Yes dragande i koppel och djupa andningen gör Skott tio gånger mer upp i varv!

Nu ska jag packa in mig själv och min duktiga valp i bilen och åka mot Uppsala efter några underbara dagar i Gävle! Men innan det kör vi lite miljöträning på Gävle bk där det är lydnadstävling! Där kommer även Luna hämtas upp och vi ska se bästa Grym&Anna tävla eliten!

20120517-091558.jpg

20120517-091606.jpg

20120517-091613.jpg

20120517-091620.jpg

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s