Spårad dag

Jag har, efter lite efterforskningar, bestämt att jag och Yes ska starta lägre spår på försommaren. Vi kan alltså bli uppflyttade till högre så länge vi har bra lydnad och bra spår! Så nu jäklar!

Idag började träningen, vi körde på hårda bud direkt och körde ett ickeförarspår som är första gången på evigheter känns det som. Yes jobbade på bra. Hon måste lugnas inför påsläpp och inför fortsatt spårning efter hittad pinne. Hon är alldeles för taggad för tillfället vilket jag i och för sig till en viss gräns vill behålla men idag flög hon ut i spåret, hamnade fel, sprang runt i en cirkel, in i spåret och klockrent rätt. Hade varit skönare med rätt från början. Men snabbt och korrekt blir spåret i alla fall! I slutet hade min spårläggare mött två tjejer med hundar och där blev det lite tokigt för yes, så vi gick tillbaka till där jag kände att hon hade spåret och började om därifrån. Rätt och alla pinnar in! Duktig. Det va ca 400 m med 2+slut, ca 1,5 h liggtid och en hel del vinklar och stigövergångar som hon löste klockrent!

20121002-224111.jpg

20121002-224117.jpg

Skott fick två spår. Ett med synretning men med lång liggtid då jag tidigare tyckt att hans intresse varit dåligt och så en utan synretning. Vi tog det med först och han jobbade väldigt flackigt men lyckades jämt komma in i spåret igen och jobbade med nosen fint nere i spåret så länge han va rätt och sen åkte den upp när han kom fel. Dålig teknik men saken kom in! Spår nr 2 va klockrent. Det var nosen nere i backen, koncentrerat, fokuserat, bra tempo, allt va bra! Han kom ur spåret en gång men knappt 1 dm och han va inne igen, mycket medvetet, ej att gå ut men in igen. Och leksaken såklart hittad! Kändes som att när han hittade saken på första spåret att han förstod vad som skulle ske om han skärpte sig och visade förståelsen i det andra spåret! Ca 50 m båda med leksak i slutet och 1 h liggtid ca! Duktig kille! Nu jäklar ska det spåras!

20121002-224646.jpg

Luna fick också spåra och var enormt duktig. Stannade upp och titta på mig när hon kom ut men gick själv in i spåret igen och tog upp det fint och hittade saken! 🙂 hon var dessvärre lite missnöjd att det va sak och inte mat! Så hon ska hädanefter bara få matsaker! 🙂

Medan spåren la till sig tog vi en promenad med dårarna!

20121002-224844.jpg

20121002-224857.jpg

Och nu är skott ungefär såhär pigg;

20121002-224925.jpg

Något som också följde med hem;

20121002-224949.jpg

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s