Slalomkurs

Idag var första dagen på länge med riktigt dåligt väder. Regnet öste ner när jag drog upp persiennerna i sovrummet. Suckade djupt och beklagade mig och undrade hur en slalomkurs med lilla lättfrusna Luna skulle gå i sånt här väder… Beklagade mig för de närmsta vännerna som kom med pepprande ord.

Packade ner två handdukar, och två varma tröjor till Luna, samt ombyte till mig själv. När vi passerar Stockholms län slutar det regna, väl framme i Solna var det inte ens en regndroppe som kom från himlen! Hallelujah.. Upp med mungiporna!

Kursen flöt på bra. Luna jobbade riktigt bra och fick låna vindskydd av snälla Yvonne i form av tygbur där hon tryggt gömde sig mellan varven! Luna har haft nästan 4 raka pinnar. Idag körde vi 12 med att visa henne hur hon skulle göra, en omgång á ca 7 repetitioner blev det och sen paus. Ut nästa gång för lite ingångsträning. Att runda pinnen är svårare, det var ingen nyhet. ”Bara att träna mera” sa Mija… Ut igen för ny omgång av visa genom slalomen, vi skulle göra så kanske 3-4 repetitioner tyckte Mija tills vi kom ut denna gång och jag kunde vända mig och gå rakt i vanlig gåtakt och Luna fixade 12 fina pinnar med småhjälper. Helt själv minst 2 gånger. Duktiga lilla skrot! Nu ska vi lägga på externbelöning, när farten kommer upp börjar jag växla min position, samtidigt som vi ska träna ingångar i mängder. För det är också att ”bara träna”. 😉

Jag gillar Mijas upplägg på kursen och skulle lätt kunna gå den fler gånger med alla mina hundar. Jättebra tänk och många bra tips fick vi under dagen! Också många saker att tänka på inför inlärningen av slalom med Skott – hur bra är inte det på en skala?

Längtar tills imorgonbitti då jag får ta mitt rustaslalom ner på gipen och påbörja träningen själv med Luna! Den som lever får se hur det går….

20130414-000527.jpg

2 thoughts on “Slalomkurs

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s