Nix

Nix 017Nix 099 Nix 079 Nix 042

Visst är det märkligt hur livet ter sig ibland? När det för en månad sen gick ”rykten” om att jag tingat en BC-valp undrade jag om folk var uppriktigt sagt dumma i huvudet som ens hade kunnat tänka tanken. Jag hade tre hundar där den yngsta var ett hejdundrandepaket på 17 månader. Men verkligheten kom ikapp mig och jag tog beslut jag blundat för men vetat innerst inne i min själ att det skulle bli annorlunda.

Ni som läser bloggen vet att Skott ska flytta. Vi gör allt vi kan (jag och sambo) för att han ska få en trivsam och fridfull sista tid hos oss. Gör bara saker där vi i princip vet att han sköter sig så som vi önskar, gör saker som han älskar, springer agility, badar och träffar snygga tollarflickvänner. Bara sånt som han gillar. De första två dagarna med lillebror var en pest. Idag är han en underbar storebror som tar hand om och leker från morgon till kväll. Det gör mig så varm i hjärtat att se.

Nix ramlade över mig av en slump då jag frågade en vän om hon visste någon bra kennel som skulle ha bc-valpar inom en snar framtid. Hon talade om för mig att det fanns en hane kvar i en kull där hennes dotter köpt en valp. En kull med samma linjer som hennes egen grymma lilla hund. En hund jag känt sen den var ung och som jag jämt tyckt extremt mycket om. Tvekade. Skulle jag ha valp redan? Allt med Skott var ju inte klart än. Jag är ledig hela sommaren, valpen kändes rätt i magen, i stamtavlan och i själen. Så jag ringde uppfödaren och jag kunde inte fått ett trevligare bemötande. Och tydligen fanns det två hanar kvar då de fått ett sent återbud pga ändrade familjeförhållanden.

Fick sällskap av sambon så åkte vi till varberg och hälsade på och valparna var så otroligt jämna och lika. Hade ingen aning om vilken jag ville ha.. De båda var intensiva i lek. Den ena lite mer på än den andra. Den ena lite mer självständig, den andra lite snabbare under tassarna.. Småsmå skillnader som gjorde dem bra på olika sätt. Den ena vann genom att vara mer ”förig” med mig. Uppfödaren gjorde valet.

Jag är otroligt nöjd hittills. Upplever alla mina förhoppningar.

Nu undrar ni säkert varför BC? Ja, varför inte?
Det är en hund med mycket fart under tassarna, med mindre skärpa och vakt (även om det finns inom rasen) och det finns mer mjuka individer än inte (iaf av dem jag träffat) och dessutom så är de avlade på helt andra egenskaper än aussiesarna. Det har varit ett tungt och omvälvande beslut. Både att omplacera Skott och att gå vidare men jag har känt efter och detta känns bra i hjärtat. Jag har dessutom en mängd fina vänner och en underbar uppfödare hos Skott&Yes som stöttar mig i allt detta och det känns otroligt bra. Finns det frågor angående vad som helst i princip, så får ni gärna kontakta mig på fridajansson@hotmail.com . Jag ser att det är bäst att jag svarar på eventuella funderingar då saker och ting oftast blir knasigt på omvägar.

Välkommen till flocken Nix! 🙂

6 thoughts on “Nix

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s