Vårt 2013.

Januari

Jag hade projekt ensamträning med Skott och vårt träningsliv gick jättebra. Vi fick till många fina saker men jobbade på som vanligt med vardagen. Vi flyttade även ifrån världens mest hemska lägenhet i Gränby till vår underbara lägenhet där vi bor nu. Ett lugn inom mig gjorde dock att vardagen gick bättre, Skott blev mer trygg. Vi spenderade våra allra flesta dagar med långpromenader i fin vit snö oftast tillsammans med Jenny och Ferras.

Vinterpromenad 056

Februari

Yes och jag debuterade med laget med att gå runt båda loppen och faktiskt göra riktigt bra ifrån oss. Skön känsla efter vinteruppehåll. Var hos Anne Dahlin med Skott och han gjorde väldigt bra ifrån sig och fick hamburgare efter träningen. Träningen rullade på även här och vi spenderade många av våra dagar med hundarna kring midjan vandrandes i timmar på isen i sunnersta.

IMG_2571

Mars

Vi tränade mycket – både agility och lydnad – Skott & jag. Han röntgades och skötte sig med bravur hos veterinären – resultat HD A ED UA! Härligt! Jag slutade gå enskilda promenader med hundarna och var med om den värsta promenaden i mitt liv. Men även många goda och trivsamma promenader och det började faktiskt bli lättare att ha tre hundar. Vi var även på föreläsning för Kenth Svartberg, vallade någon gång och jag tävlade agility med Yes i rättvik med 10 lopp på en helg med många fina bitar men endast en nolla som räckte till SM-pinne och vår första rosett.

Kotteskotte 15 mån 239

April

Tränatränaträna. Agility, lydnad, vallning. Vardagen var ett steg fram o tre steg tillbaka. Vi råkade ut för x antal framspringande hundar som gjorde både mig och Skott osäkra på varandra. Luna och jag gick slalomkurs för Mija Jansson. Skott gick igenom mentalbeskrivning med 2a på skott där man fick se att han minsann är en hund som står vid sina ord. Mycket fina avreaktioner och god social förmåga. Vi hade även en hel helg med träning med Yes agilitylag.

agilitylaget 158

Maj

Tävlade i Oxelösund och Skott sköter agilitymiljön med bravur. Det som är jobbigt för honom är att bo tight inpå andra hundar. Vi nötte mycket och han gjorde stora framsteg. Vi gick fartkurs för Eva-Marie – nyttig kurs! Jag tävlade med Yes på Märsta/Sigtuna BK. Luna skadade sin tass och åkte blockhalt in till vet där de kunde konstatera skada och koppelvila, smärtstillande var ett faktum. Det gick rykten om att jag skulle skaffa bc-valp och den tanken var för mig heeelt galen. Vi for till Härnösand för tävling, åkte till Nina Melin i viätt för privatlektion i vallning med Skott där vi löste lite knutar. Skott skötte agilitytävlingarna superbra (!) men tyckte återigen boende för nära med andra hundar var riktigt jobbigt. Skotts mamma Billie bodde hos oss i en hel vecka och vi njöt av långpromenader och agilityträningar.

Sunnerstarunt 105

Juni

En händelse i början av juni gör att jag bestämmer mig för att Skott ska få byta hem. För hans och för min skull. Letandet efter ett nytt hem börjar och det är en jobbig och känslosam månad på alla sätt och vis. Vi spenderade våra dagar med att bada, gå långpromenader och springa agility utan störningar – sånt som Skott gillade allra bäst. En månad efter att det gått rykten om att jag skulle skaffa bc – gjorde jag det! Helt ofattbart och det var många som tyckte jag var korkad. Jag köpte en ny hund innan jag ens hittat ett nytt hem åt Skott. Nix ramlade över mig genom tips från en bekant och jag ringde uppfödaren, hälsade på och hämtade hem världens finaste lilla bc-valp. Han välkomnades faktiskt rätt bra in i flocken. Vi åkte till SM i falkenberg och Nix sov under agilityfinalen under läktaren. ❤ Midsommar kom och flocken och jag spenderade 10 dagar i Ytterhogdal hos Rosemarie. Vi vandrade två dagar irad, drack cider och vin i mängder och njöt av sommar, sol, gott sällskap, agility och bad! Jag och min pojkvän gick skilda vägar.

sånfjället 2333

 

Juli

Jag och Yes kvalade till DPAC-finalen i Göteborg. Vi flyttade till lilla sunnersta och min första studentlägenhet i Uppsala. Yes och Nix lekte första gången ever, endast 13 veckor var han ❤ . Luna bodde hos husse och Yes, Nix och jag var på turné där vi spenderade några dagar hos Johanna och R-djuren och for vidare till Ytterhogdal för kennelläger. Ett alldeles underbart läger med många nya och gamla kontakter. Skott följde även med mig hem då hans nya tilltänkta hem inte blev av.

Ken 155

 

Augusti

Nix tappade tänder och badade för första gången i sitt liv. Läskigt men vad gör man inte för att komma till sin kära matte som är i vattnet? Vi åkte till Göteborg och DPAC-finalen gick katastrofalt – jag tror vi diskade oss i samtliga klasser. Yes var berörd av smällar som skedde kring området, av den konstiga balansen och jag gjorde allt för att stötta henne men det räckte inte hela vägen fram. Vi åkte även till Nix uppfödare – Svarthalls och spenderade en kväll med vin och mycket prat där och även en förmiddag med trevligt umgänge av massor av fina hundar. Skott flyttade och jag var skärrad. Nix och jag började grunda för framgång för Anna Hilding. Och Yes och jag presterade på tävling – två cert, ett i hoppklass och ett i agilityklass – därmed SV(AG)CH!!

championyes1

 

September

Jag flyttade till Gävle och började jobba på Max under sommaren. I slutet av september flyttade jag tillbaka till Uppsala och husse och började jobba på Max i Uppsala. Jag landade på fötterna igen efter en känslostormig sommar och trivdes rejält med livet, flocken, flytten och husse. Var på Black Zone’s vallningsläger, fotade och filmade åt uppfödar-Isabelle.

BZ's vallningsläger 330

 

Oktober

Nix briljerade och hade fångat mitt hjärta med storm. Min bil blev besiktigad och godkänd och pajade några dagar senare när vi var med vänner och tittade på VP. Therese och Jet blev godkända, tjiho! Mellan detta hann Jenny och jag åka till sommarstället för en svampplockardag med underbart ljus i skogen men tyvärr väldigt lite svamp och mycket vildsvinsskit. Nix klev in i en spökålder då det började bli mörkt ute på kvällarna. Trots allt detta briljerade han i vardagen och han är så enkel att leva med. Jag har jämt tyckt överdrivet nöjda hundägare är dryga men förstår precis vartenda ord nu – för så löjligt nöjd som jag är går knappast att bli.

Svampskogen 035

 

November

Jag köpte träningskort på SATS, skrev över Skott till Mia på riktigt när vi var i Rättvik och tävlade. Tävlingen gick katastrof och Yes haltade och jag befarade det värsta tänkbara och i princip döden med en tid bokad hos Kjerstin och det visade sig att Yes är så pigg, frisk, jämnt musklad, bra musklad som en sju-åring kan bli! Lyckan var total! Gick på föreläsning för Tobias och ”den viktiga leken” , mycket tänkbart, väldigt lite om lek dock. Nix och jag gjorde stora framsteg i träningen och Yes och jag tog vår fjärde SM-pinne för året i Karlskoga i agilityklass.

Rättvk 112

 

December

Var på privatlektion för Anne Dahlin med Nix och fick en del insikter. Vår träning har gått fortsatt framåt och uppåt. Jag och Luna var med i ett projekt för musikhjälpen och uppträdde på Stora Sthlm tillsammans med ett gäng hundungdomar. Både i stora ringen med fullsatt publik och på Sergels torg dagen innan. Mäktig känsla och underbara lilla hunden briljerade då det gällde! Jag bestämde mig för att inte ha några mål för 2014 och är nöjd med valet. Året slutade på bästa vis med inte alltför mycket smällar i området, hundar som klarade nyårsnatten med bravur. Nix är helt oberörd och nästan lite så att jag trodde han var döv när han hörde sina första smällar. Underbart! Tillsammans med min älskade pojkvän skålade vi utomhus vid tolvslaget, pussades, önskade varandra ett gott nytt år och drack lite bubbel. Ett hemskt, känslosamt, förvirrande 2013 är äntligen över. Jag ser fram emot 2014 och allt det har att ge och hoppas att jag själv som person landar mer stadigt med fötterna i år.

Jett&Nix 209

Annonser

One thought on “Vårt 2013.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s