Utvecklingen i agilityn

I höstas blev vi tillfrågade att gå med i en träningsgrupp, varje torsdag ses vi i Stockholms hundsportcentrums hall och tränar ihop  med 7 andra ekipage i två timmar. Vi började för 3 månader sen. För tre månader sen kunde Nix inte ens två pinnar slalom, det känns helt galet då han faktiskt har väldigt bra och stor förståelse för slalom, det jag gillar mest av allt är hans fina ingångar, som han sätter nästan alla gånger! Jag har ökat väldigt fort men det har faktiskt bara gått rakt fram och upp i slalomet, utvecklingskurvan har varit klockren. I handlingen har vi övat på för oss, väldigt svåra saker. Vi har ökat svårigheten drastiskt sen vi började träna i väsby, mycket mycket dumt. Vi har nu gått tillbaka och grundar om och mer så att vi får en bättre förståelse oss mellan.

Såhär under vila är det extra kul att gå tillbaka och se, vad gjorde vi bättre förr? Vad gör vi bättre nu? Med glädje kan jag konstatera att vi har kommit framåt på mycket. Speciellt hindersäkerhet, vi har en platt tunnel, ett slalom, beteenden som börjar fästa sig på alla kontaktfältshindrena, och vi har börjat på däcket! Vi har däremot tagit två steg fram och tre steg tillbaka i handlingen/kombinationer just för att vi har gjort alldeles för svåra grejer. Det har skapat osäkerhet och ljud hos liten Nix och det håller vi på att jobba bort nu! Vi gör enkelt men längre och det blir ju fantastiskt bra självförtroende hos honom på bara några få pass! Fantastiskt! Och i klass 1 är det inte hundra svängar och avancerad handling så nu tar vi lite saker och ting i sin takt!

Prio efter vilan (typ 2 veckor och 3 dagar kvar nu..) blir däck, gunga och balans och såklart längre men lättare kombinationer.

Hittills går allt bra med klor, sår från kastrationen och sådär. En liten svullnad efter kastrationen men veterinären sa att det såg helt normalt ut. Nu taggar jag som tusan inför tävlingssäsongen 2015! Jag är redo, bara låt det komma!

IMG_3071

Annonser

One thought on “Utvecklingen i agilityn

  1. Cooolt när det klickar till och framstegen kommer slag i slag! Klokt att lägga i bromsen och trygga upp honom. Lätt gjort att gå fort fram med en snabbtänkt hund. Men dom behöver ju samma stabila grund som alla andra. Har hamnat i den fällan själv och svurit över mig själv. Ser fram mot att se er på allehanda tävlingsplaner!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s