Nu satt den! 

Vid 4.15 inatt vaknade Melvin och var heeelt utvilad enligt honom själv. Jag o Nao, not so much. Vi tittade på barnprogram på paddan. Vid 7 ringde klockan och sa dags att gå upp. Hela familjen packade in sig i bilen och åkte mot Väsby BK för tävling. Vi hade fått startnummer 6 och de körde programmet först och gruppmomenten sist. 

Jag började värma upp med en vittring. Gick sen lite fotgående på planen ovanför. Men med agilityhinder och en del vänner runt omkring fick Nix svårt ty fokusera. Vi gick fotgående och vissa delar var bra men jag hade honom inte riktigt i hand när vi gick in på planen. 

Han gick ett okej fotgående men tappade i vissa helt om. Gick jättefint i långsamt och språng. Gjorde även fina vändningar på stället och stegff men tyvärr med gnäll på stegff. (7,5p) Nervositeten la sig när vi gjorde klart fotgående men glömmer bort mig själv och ger inte förberedande inför sittande. Jag säger fot och börjar gå alldeles för fort och Nix sitter kvar så stannar upp o säger fot igen. Annars jättefint sitt. (9p)  Inkallningen sneglade han lite på husse i så lite långt stå. (8,5p) rutan var bra, lite nos i rutan. (9,5p) hoppapport – knäpptyst och fin ingång (10p). Metallen började med ett startskall 😁 men var sen bra (9p) . Vittringen fick han lukten i näsan när han va över apporten innan, tar då fel men släpper illa kvickt och blir lite osäker. Söker igen och går ifrån pinnarna en sväng men söker upp de igen och tar rätt och kommer in. (5p) fjärren började med ett segt nedläggande och vanligtvis brukar han inte vara med då men han gjorde faktiskt en jättefin fjärr med någon förflyttning fram. (9,5p) 

Helhet 9p med kommentaren jobbar fint mellan momenten. Kul ändå med tanke på att det är det vi jobbat mest med. 

Lite splittrad fortfarande men hästlängder bättre än vanligt. Vilket känns bra. 

Platsmomenten gick prima, han var lite tittig på sitt men satt stabilt och sov nästan på platsliggningen när jag kom tillbaka. (10-10)

Nu hoppas jag vi får flytta upp oss i redan anmälda tävlingar till eliten. Så nu kör vi så det ryker! 

Vår fina kompis Ylle vann elitklassen och blev därmed svensk lydnadschampion!! Grattis Ronja! 

Vi vann dessutom vår klass som en fantastisk bonus på 275,5.p! 

Firar med burgare ✌️️

One thought on “Nu satt den! 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s