Nix är skadad

Nix har under våren haltat ca 3-4 gånger. Vi klämde och kände och hittade att han var spänd och öm i bogmusklerna, jag började massera honom och hans hälta försvann. Vi bokade ändå en tid hos Kjerstin eftersom det var länge sen för att se så att allt faktiskt var ok. Vilket det var, han hade ökat 5 cm i fram på muskler och ca 1 cm bak, han låg på en bra vikt, i ett bra hull. Toppbetyg helt enkelt och jag kände mig nöjd. Lite extra ryggträning var allt hon önskade.

Två dagar efter besöket hos Kjerstin åkte vi och tränade igen.. och på kvällen efter det kom hältan tillbaka igen, med råge… Jag som trodde han var helt bra och äntligen vågade köra på igen. Pratade med Kjerstin som självklart erbjöd sig att leta igen men tyckte jag skulle höra av mig till en vanlig veterinär då hon inte trodde det var muskulärt eller leder som var det som spökade. Bokade tid på väsby djursjukhus för hältutredning. Där röntgades tassen han har haltat på och ingenting visades. Men vi hade hittat två ömma tår när han blev halt igen. Väl hos veterinären konstaterades samma sak. I höger fram, tån längst in mot höger, har han ont. Vi såg även en svullnad och det är förmodligen en påbörjan till ligamentskada, hur långt det gått och om några ligament har börjat gå sönder vet man ju inte. Det är väl det som är så svårt med just ligamentskador. Eftersom hältan kommit och gått under våren och vi trott vi hittat lösningar men inte gjort det, sattes metacam in, lite för smärtan men mest för att han ska få antiinflammatoriskt. I 6 veckor ska han äta det. Vi har hållt på halva tiden ungefär. Vi ska fortsätta motionera och han får röra på sig, det han inte ska göra, är det han gör bäst 😉 springa fort och tvärnita. Så vi tar mycket promenader och tränar de lugna delarna i lydnad. Men det märks på honom att han inte får träna kan jag säga, han tar på sig uppgifter som inte riktigt är hans..

Efter dessa 6 veckor ska vi sätta igång långsamt, börja med vanliga promenader, på med lite lydnadsträning och sen på med agilityn för att sedan även stegra där. Så får vi se om hältan kommer tillbaka eller inte. Om den gör det, så kanske det är så att han inte kommer klara av att köra agility, eller att skadan behöver mer tid. Men det verkar vara en svår fråga att svara på..

Tiden får helt enkelt utvisa hur det går.

IMG_7053IMG_7681IMG_7903IMG_7945IMG_8006IMG_8039

Annonser

One thought on “Nix är skadad

  1. Men tröööök! Tur du har duktigt folk i kring dig som hittar roten till det onda så det inte går för långt. Träna lydnad är ju inte fy skam det heller! Krya på han!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s